Brandlucht verwijderen uit uw bedrijf
Brandlucht verwijderen uit uw bedrijf

U wilt brandlucht verwijderen uit uw bedrijf, maar u wenst eerst te weten hoe u dit het beste kan aanpakken. Wij zullen u in dit artikel wat achtergrond informatie geven over brandlucht en hoe u deze kan verwijderen.

Tijdens een brand zal de ruimte zich vullen met rook en roetdeeltjes. Deze kleine deeltjes vallen als het ware als een deken of film overal neer. Sommige materialen hebben eenmaal de eigenschap om geuren goed vast te houden. Denk aan hout, maar ook aan alles dat van stof is zoals gordijnen, tapijt, bankstellen enz. Vanwege het poreuze karakter van bepaalde materialen zoals stof en schuim kunnen dit soort materialen nog lang na de brand een brandgeur afgeven.

Brandgeur is in principe niets anders dan aromaten(vluchtige benzeenachtige stoffen ook wel PAK’s genoemd Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) die zich makkelijk in de lucht laten verspreiden.

Een vervelende klus, want wanneer u een bedrijf heeft bent u zelfs verplicht om de werkomgeving veilig en schoon te houden voor uw personeel en de klanten en dat betekend ook vrij van PAK’s.brandlucht verwijderen uit een bedrijf

U kunt natuurlijk zelf opruimen en de geur van brand en de roetdeeltjes alvast zo goed mogelijk trachten te verwijderen. Hierna kan er een meting gedaan worden, of er nog giftige stoffen aanwezig zijn in uw bedrijfspand. Maar wanneer u een groot bedrijf heeft, is het raadzaam om dit werk uit te besteden.

Wat kunt u zelf doen om uw bedrijf vrij te krijgen van roet en brandgeur?

Het eerste advies is luchten. Een aantal dagen echt 24 uur per dag zo veel mogelijk ramen en deuren open zetten en laten luchten. Ook alle deuren in het bedrijfspand open, zodat het echt door het gehele pand kan door luchten.

In de avond of wanneer u niet aanwezig bent zult u tegen het probleem aan kunnen lopen dat uw bedrijf niet is afgesloten en om die reden te betreden is door derden, die er niets te zoeken hebben.

U kunt dan gebruik maken van een beveiligingsbedrijf of beveiligingscamera’s die u een melding sturen wanneer er iemand het pand betreed.

Alles dat van stof is kunt u laten reinigen door een wasserette of stomerij. Het is raadzaam er een te vinden die ervaring heeft met roet en brandschade. Zodat u zeker weet dat uw spullen professioneel gereinigd weer terug komen.

Het zal een hele klus zijn om al het roet en stof te verwijderen, maar het is de eerste stap om de brandgeur te verwijderen uit uw bedrijfspand. Zodat er weer in een gezonde omgeving gewerkt kan worden en u weer kan beginnen met het opbouwen van uw bedrijf.

Ozonbehandeling bij brandgeur voor bedrijven.

Kent u die geur in de lucht na regen of onweer, of de zoete geur naast een kopieerapparaat? Dat is de geur van ozon (O3).

Met behulp van een grote hoeveelheid energie / elektriciteit (bliksem) wordt op moleculair niveau de lucht en omgeving in de natuur met ozon gezuiverd. De grote schoonmaak van moeder natuur als het ware.

Dit kunnen we ook zelf nadoen met apparatuur en dat heet een ozonbehandeling. Ozon breekt op chemische wijze nare luchtjes af en heeft een steriliserende werking. Daardoor zal vervuilde lucht vervangen worden door schone lucht en zal alle roet en brandgeur langzamerhand verdwijnen uit het bedrijf. Deze ozon behandeling kan alleen gebeuren als er niemand aanwezig is in het pand gezien het giftig is voor mens en dier.

Roetbehandeling voor bedrijven.

Nadat de lucht gezuiverd is, kan het zijn dat er mogelijk nog steeds oppervlakten zijn waarop er roetdeeltjes of roetfilm op zitten. Ook dit geeft nog steeds de geur van brand af. U kunt dan het beste gebruik maken van professionele bedrijven die een roetbehandeling of een “na brand” behandeling aanbieden. Deze kunnen een totaal pakket aanbieden op het gebied van reiniging.

U kunt ook zelf denken aan professionals zoals een gespecialiseerde schilder, deze hebben bijvoorbeeld verf die roet dekkend is en de roet neutraliseert. Daarnaast noemde we al de stomerij die ervaring heeft met roet en brandschade. Het is natuurlijk aan u wat u verwacht van desbetreffende bedrijven.

Wenst u verder advies over wat u zelf kan doen of laten doen om van de brandlucht in uw bedrijf af te komen neem vrijblijvend voor advies contact op met Bedrijfsschade Oplossing, wij hebben voor uw bedrijfsschade altijd een oplossing!

Bronnen:

xp schade

Website door: SD Webdesign